Tiramisu s dýňovými semínky
Přísady na krém:
asi 1/8 l vařeného pudinku, 1/4 l mascarpone, 100 g šlehačky, 40 g moučkového cukru, 30 g dýňového oleje ze semínka, 50 g praženého jemně mletého dýňového semínka, asi 30 kusů vaječných sušenek namočených: cca 1/4 l silné kávy, 8 cl rumu, 50 g cukru
Příprava:
Chlazený pudink se míchá mascarpone, moučkovým cukrem a dýňovým olejem, dokud není hladký, poté se přidá šlehačka a dýňová semínka. Naplňte pohárky krémem, střídavě s namočenými sušenkami v kávě. (cca 4 – 5 vrstev). Po asi 4 hodinách v chladu může být tiramisu servírováno. Před podáváním posypeme mletými dýňovými semínky a ozdobíme šlehačkou.