Dýňový chléb
450 g špaldové celozrnné mouky
1 kg suchého droždí
1/2 lžičky soli
1 lžička semen fenyklu a kmínu
100 g přírodních dýňových semen
350 ml vlažné vody
3 lžíce styrického oleje ze semen dýně ggA
Nejprve smíchejte mouku s droždím, dýňovými semínky, solí a kořením, ale nechte si hrst dýňových semen pro dekorace. Poté přidejte vodu a dýňový olej ze semen a hněteme asi 10 minut. Těsto necháme 30 min odpočinout. Do formy vložíme pečící papír a naplníme těstem. Potřete povrch mokrým štětcem a posypte zbývajícími dýňovými semínky. Předehřejte troubu na 220 ° C a nechte těsto znovu 30 minut kynout. Poté vložte formu s těstem a misku s vodou do trouby. Po 10 minutách snižte teplotu na 180 ° C a pečte dalších 50 minut.