Vanilkové sušenky

Ingredience pro cca 30 kusů: 24 dkg hladké mouky, 18 dkg studeného másla, 6 dkg moučkového cukru, 10 dkg strouhaných dýňových semen, 1 špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru a moučkový cukr pro válcování

Mouku smícháme na pracovní ploše s moučkovým cukrem, špetkou soli a nastrouhanými dýňovými semínky. Studené máslo nakrájíme nožem a rychle proměníme v těsto, z něj vytvoříme rolku a na chvilku ji dáme chladit, pak ji rozdělíme na kousky a tvarujeme na chutné sušenky. Umístěte sušenky na nevymazaný plech na pečení nebo na papír na pečení a pečte v toubě při teplotě 180 stupňů, dokud se sušenky nestanou zlatavě žluté, a poté obalte ještě horké v práškovém a vanilkového cukru.